Flere måter å sikre en sunn debatt

I dag krever så å si alle brukere, på de fleste typer nettsider, at det er lagt opp til diskusjoner og debatt. På noen nettsider så er det så enkelt som at man ønsker å tilby kundevurderinger. På andre nettsider er det viktigere med diskusjon og debatt. Utfordringen med slike debattforum og lignende er at det kan fort bli en arena for useriøse aktører. Dette vil kunne gjøre mye skade.

 

Ser man på en tjeneste som; www.newsergalleriet.no/ , så ser man hva som kan gjøres for å sikre en mer gjennomsiktig og tryggere tjeneste. Det er selvsagt også mulig å logge seg inn med Facebook eller andre sosiale medier. Dette har en ekstra fordel ettersom mange har venner og familie som følger dem på denne type medier, noe som gjør det vanskeligere å være useriøs eller plage andre.

 

Man kan også ha ansatte som går igjennom alle postene før de publiseres. Da får man en dobbeltsjekk som sikrer at man får fjernet useriøse innlegg. Dette tar dog mye mer tid. Så en form for registering og selvsjekk er viktig for å sikre en god debatt på sosiale medier. Det eneste man må avgjøre er hvordan man løser dette i praksis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>